Onbekend maakt onbemind...

 

Wanneer je leerlingen en studenten vraagt "bij wie wil jij werken?" dan zijn het vaak de bekende namen. De Heineken’s, Unilevers en Ziggo’s van deze wereld staan bij hen op de netvlies terwijl de plaatselijke MKB weinig bekend lijkt. Hoe wordt je bedrijf meer zichtbaar? Een goed en bekend product (alleen) is niet genoeg, zeker niet wanneer je personeel zoekt.

De afgelopen tijd heeft MarketingStudentOnline voor de T&L-ondernemers voor project Zekervaneenbaan.nl een social media campagne gestart om nieuwe chauffeurs en logistiekmedewerkers te vinden. Jonge mensen die de beginselen van online marketing in de praktijk brengen hebben met vier vloggende werknemers uit de branche de site en Facebook pagina van zekervaneenbaan.nl meer zichtbaar gemaakt.

Na een bijeenkomst over de ins en outs van het bloggen en vloggen schoten de paginabezoeken omhoog op zowel de website als de Facebook pagina. De mix van transport-gerelateerde content en een social mediacampagne zorgde voor een grote opkomst tijdens de Ban(d)enfestival op 3 februari jl. Gedurende de dag solliciteerden meer dan 50 van de bezoekers voor een baan in de transport.

Al met al een groot succes en reden om de bijeenkomst  over de mogelijkheden van digitale marketing opnieuw te organiseren. Ditmaal voor een breder publiek. Op 13 maart aanstaande zullen we meer vertellen over de manieren waarop wij zekervaneenbaan.nl hebben geholpen en laten wij zien wat andere bedrijven hiermee kunnen.

Zie deze blog als een uitnodiging,

Hartelijke groet,

Peter 

 

MarketingStudentOnline interview voor zekervaaneenbaan.nl
MarketingStudentOnline doet een interview voor zekervaaneenbaan.nl